Ligging

Camping Castell Montgri is een terassen camping. Dit komt door de ligging in een prachtige heuvelachtig gebied in de populaire Spaanse regio de Costa Brava. Deze regio staat bekend om haar tweehonderd meter lange kuststrook aan de Middellandse zee in de Spaanse provincie Catalonië. De Costa Brava loop in het Noorden van Portbou, bij de Franse grens, tot aan Blanes. Catalonië is een Mekka voor cultuur en geschiedenis liefhebbers. Deze provincie heeft namelijk een zeer bewogen geschiedenis achter de rug dat in de straten van onder andere Barcelona en Gerona is terug te vinden.

Prachtige natuur

Zandstrand L'EstartitDe natuur rondom camping Castell Montgri nodigt uit tot fietsen, wandelen en hardlopen. Een aantal keer per week organiseert de camping diverse sport excursies om dit indrukwekkende natuurpark te kunnen ontdekken. Op ongeveer twee kilometer afstand van de camping vindt u het strand van L’Estartit. Wat dit gebied zo bijzonder maakt zijn de Medes eilanden. Dit is een groep van zeven eilanden vormen samen een zee reservaat dat diverse soorten flora en fauna herbergt. Anderhalf uur rijden vanaf Camping Castell Montgri, op het Iberisch schiereiland, bevindt een prachtig vulkanisch gebied. Op dit landschap vindt u veertig indrukwekkende vulkanen en meer dan twintig baltische lavas.

Eindeloos lange zandstrand

zandstrand bij L'EstartitOp vijftien kilometer afstand van de camping vindt u de prachtige stranden van de Costa Brava. De Costa Brava staat bekend om haar honderden kilometers lange strand dat wordt omringt door een prachtige landschap van zand, bergen en water. Het water herbergt vele verborgen baaien en prachtige onderwater gebied. In de zomer is gebied een zeer populaire bestemming onder de Nederlandse toeristen. Breng ook eens een bezoekje aan het meer van Banyoles. Dit is het grootste meer van de provincie Catalonië en is een prima locatie voor een dag excursie vol ontspanning en natuur. Een leuke feit over dit plaatjes is dat er sinds de 13e eeuw elke woensdagmiddag een markt is de vinden.