Omgeving

Camping Castell Montgri ligt in de populaire Spaanse regio Costa Brava op een kilometer afstand van het pittoreske plaatjes L’Estartit. Vanuit dit visserdorpje heeft u ook de mogelijkheid om met een boot de Medes eilanden te bereiken. Dit is de perfecte plaats om te duiken of te snorkelen. L’Estartit is vooral bekend onder de zeil liefhebbers. Dit komt door de stevige wind die constant aanwezig is in dit gebied. Na een actief dagje watersporten kunt u in de avond bijkomen in het levendige centrum van L’Estartit. In het oude centrum, langs de boulevard, vindt u talloze gezellige restaurants en terrasjes waar u kunt genieten van een hapje en een drankje.

Schilderachtige dorpjes

Gebouwen in het middeleeuwse stadje PalsOp tien kilometer afstand van Camping Castell Montgri ligt het leuke plaatsje Pals. De locatie van dit schilderachtige dorpje maakt Pals zeer bijzonder. Het dorpje ligt namelijk op een heuvel en is dus al van een grote afstand te bewonderen. In het dorpje vindt u een prachtig middeleeuws centrum dat door de jaren heen zeer goed bewaard is gebleven. Terwijl u door de straatjes van Pals loopt lijkt het alsof u in de middeleeuwen terecht bent gekomen. Loop door de straten die u naar Josep Pla leiden en geniet van een prachtig uitzicht van de omgeving van Pals.

Een overvloed van prachtige architectuur

Een zonnige blik op de historische stad GeronaTijdens uw vakantie op Camping Castell Montgri mag een bezoekje de grote omliggende wereldsteden zeker niet missen. Het historische Gerona ligt op ongeveer zestig minuten afstand van camping. Deze stad is door de jaren heen overspoeld met buitenlandse kunst en cultuur. Op het moment dat u door Poral de Sobreportes loopt wordt u omringt door sporen die de Romeinen hebben achter gelaten. Arabische sporen vindt u terug bij Banys àrabs. Hier komt u Arabische publieke baden met Moorse invloeden tegen. Beklim 100 treden en u wordt beloond met een bezoek aan kathedraal Santa Maria de Gerona. Dit imposante gebouw kent haar oorsprong in de 14e eeuw en is een van de meest populaire trekpleisters van Gerona!

Een kunstzinnige stad

Park Guel van Gaudi in BarcelonaWanneer men aan Barcelona denkt, denkt men aan terrasjes, zon, muziek en tapas. Deze prachtige wereldstad mag u tijdens uw vakantie zeker niet missen. Barcelona kent vele hoogte punten. Struin over de wereld beroemde boulevard Las Ramblas langs de vele kiosken en straat artiesten. Wat zeer bijzonder is in deze kunstzinnige stad zijn de gebouwen van Gaudí. In Barcelona vindt u overal de werken van deze bijzondere kunstenaar terug. Zijn grootste werk is de Sagrada Familia en is tevens het kenmerk van de Catalaanse hoofdstad. De bouw van deze kathedraal begon in 1882 en is op de dag van vandaag nog steeds niet af! Park Güel is een van zijn meest opvallen kunstwerken en is tevens een van de grootste architectonische werken van Zuid-Europa.